Prima Clinică Creștină
din Moldova

Pacintul în centru

Pentru echipa Centrului Medical Creștin “Emanuel” medicina este mai  mult decît o meserie: este chemarea de a-L sluji pe Dumnezeu și a trata pacientul cu profesionalizm, respect și compasiune.

Angajamentul nostru este să:

 1. Respectăm cu strictețe drepturile pacientului
 2. Fim atenți la necesitățile pacientului
 3. Tratăm fiecare pacient în mod individual
 4. Ne comportăm discret și respectăm confidențialitatea
 5. Prețuim demnitatea umană

Drepturile omului şi valorile în îngrijirile de sănătate:

Fiecare are dreptul la respect al persoanei sale ca fiinţă umană100%
Fiecare are dreptul la auto-determinare100%
Fiecare are dreptul la integritate fizică şi mentală şi la securitatea propriei sale persoane100%
Fiecare are dreptul la respect pentru propria sa confidenţialitate100%
Fiecare are dreptul de a avea propriile sale valori morale şi culturale, și dreptul de a i se respecta convingerile filozofice şi religioase100%
Fiecare are dreptul la protecţia sănătăţii100%

CONFIDENŢIALITATEA DATELOR PERSONALE ŞI DREPTURILE PACIENTULUI

Centrul Medical Creștin” Emanuel” garantează protecţia datelor cu caracter personal de care angajații iau cunoştinţă în scopul recuperării sănătăţii pacientului. Datele personale ale pacientului, inclusiv informaţiile referitoare la starea de sănătate, diagnostic, tratament, nu vor fi dezvăluite unor persoane terţe şi vor fi păstrate conform legislației în vigoare.

În aceeaşi ordine de idei, vă invităm să luaţi cunoştinţă de drepturile pacientului, stabilite în conformitate cu Legea Republicii Moldova „Cu privire la drepturile şi responsabilităţile pacientului”, pe care le respectăm cu stricteţe.

PRINCIPIILE DREPTURILOR PACIENŢILOR ÎN EUROPA

Decalarația de la Amsterdam 2002

 Legea RM Nr. 263 din 27.10.2005 „Cu privire la drepturile şi responsabilităţile pacientului”

Dreptul pacientului la îngrijiri şi tratament

Pacienţii au dreptul să primească îngrijiri de sănătate adecvate, inclusiv îngrijiri preventive şi activităţi care au ca scop promovarea sănătăţii. Serviciile ar trebui să fie disponibile şi accesibile în mod echitabil, fără discriminare şi în conformitate cu resursele financiare, umane şi materiale disponibile într-o societate dată.

Pacienţii au dreptul colectiv la o anumită formă de reprezentare la fiecare nivel al sistemului de îngrijiri de sănătate.

Pacienţii au dreptul la o calitate a îngrijirilor care este marcată atât de standardele tehnice ridicate, cât şi de o relaţie umană între pacient şi funrizorii de servicii de sănătate.

 • Pacientii au dreptul să aleagă şi să schimbe doctorul sau pe ceilalţi furnizori de servicii de sănătate şi instituţia de îngrijiri de sănătate, dacă aceasta este compatibilă cu funcţionarea sistemului de îngrijiri de sănătate.
 • Pacientii au dreptul să fie trataţi cu demnitate în legatură cu diagnosticul lor, cu tratamentul şi îngrijirile care trebuie acordate cu respect pentru cultura şi valorile acestora.
 • Pacienţii au dreptul să se bucure de sprijin din partea familiilor, rudelor şi prietenilor în timpul îngrijirilor şi tratamentului, să primească sprijin spiritual şi sfaturi.
 • Pacienţii au dreptul de a-şi ușura suferinţele în conformitate cu starea actuală a cunoştinţelor.
 • Pacienţii au dreptul la îngrijiri terminale umane, pentru a putea muri cu demnitate.

Întrebari frecvente

Care este programul de lucru?

Programul de lucru este:

Luni – Joi: 8:00 – 17:00

Vineri: 8:00 – 15:00

Cum pot face o programre?

Telefonic: Pentru o programare vă rugăm să apelați la telefoanele de contact:022 210447;022 227608.

Pentru o consultaţie la medic, investigaţii, analize vă invităm să apelaţi  pentru o programare. Colaboratorii noștri vă vor asista, oferindu-vă suportul informațional și vă vor direcționa către medicul de specialitate, pentru o consultație.

 

Care sunt costurile serviciilor?

A doua consultație în policlinică este cu reducere.

Consultația repetată a pacientului este esențială pentru analiza rezultatelor investigațiilor și urmărirea tratamentului.

De aceea a doua consultație în policlinică (la același medic) este cu reducere în decurs de 2 săptămîni.

Beneficiază de înlesniri  următoarele categorii de pacienți: învalizi de gradul I și II, pensionari, familii cu mulți copii.

Faceți cunoștință cu prețurile serviciilor accesând LINKUL

Ce servicii ofera laboratorul? Care sunt condițiile?

Centrul Medical Creștin “Emanuel” oferă o gamă completă de servicii de laborator. Laboratorul este conceput și dotat cu echipament de ultimă generație, care satisface chiar și cele mai exigente cerințe de calitate și precizie. Toate rezultatele sunt păstrate și arhivate.

La cerere, rezultatele de laborator pot fi expediate în format electronic pe adresa de e-mail al pacientului, cu excepţia celor confidenţiale, care necesită prezenţa personală.

 1. Recepția materialului biologic se face de la ora 8:00-11:00.
 2. Eliberarea rezultatelor: în funcție de investigație termenul de eliberare a rezultatelor este diferit și este adus la cunoștința pacientului.
 3. Programarea pentru analize de laborator nu este obligatorie.
 4. Probele de sânge se recoltează dimineața, de preferință pe nemâncate, deoarece există variații diurne importante. La indicația medicului, anumite anumite analize de sânge (ex: cortizol) se vor colecta la o anumită oră.
 5. În situațiile în care nu poate fi evitată administrarea unui medicament înainte de recoltarea sângelui, acest lucru trebuie adus la cunoștința personalului laboratorului și a medicului care interpretează rezultatele.
 6. Dacă urmați un tratament medicamentos de mai mult timp (inclusiv luați vitamine sau energizante), atenționați medicul care interpretează rezultatele.
 7. După terminarea recoltării sângelui prin puncție venoasă, respectați indicațiile asistentei medicale: nu îndoiți antebrațul și aplicați presiune pe locul puncției timp de 5 minute.
 8. Țineți bratul întins și nu fricționați locul de unde vi s-a recoltat sânge.
 9. Nu îmbrăcați haina și nu ridicați greutăți (inclusiv geanta sau servieta) decât după ce v-ați asigurat că s-a oprit sângerarea.
 10. Dacă sângerarea durează mai mult de 5 minute, adresați-vă asistentei de la punctul de recoltare.
 11. Serviciile de laborator în regim de urgență se prestează la recomandarea unui medic.

.

Oferiți servicii de conslitiere spirituală?

Fiecare pacient poate benificia de consilirere spirituală în cadrul Centrului Medical Creștin “EMANUEL”. Serviciu este oferit gratuit.