Prima Clinică Creștină
din Moldova

Departamente medicale

Detail about our services

Prețuim sanătatea Dumneavoastră

“Corpul uman este capodopera Creației, iar noi medicii … suntem chemați să protejăm și să restaurăm capodopera încredințată spre îngrijire, respectând planul inițial al Creatorului.”
John Wyatt

Centrul oferă servicii medicale de înaltă calitate în conformitate cu standardele şi practicile internaţionale, egale cu cele ale instituţiilor medicale lideri pe piaţa internaţională. Centrul Medical Creștin “Emanuel” oferă peste 60 de medici, doctori în ştiinţe medicale, care acoperă majoritatea specialităţile medical.

Terapie

Departamentul terapie asigură asistenta medicală primară și continuă. Scopul este: prevenirea, diagnosticarea şi tratamentul bolilor interne, dar și promovarea stării de sănătate a persoanei, a familiei și a colectivității. Medicul oferă consultație pacientului, indică investigații de laborator, investigații funcționale, rederecționează către medicii specialiști, în funcție de necesitate și elaborează un plan de de tratament.

Ginicologie

Departamentul ginecologie  este orientat spre  menținerea sănătății generale a femeilor, centrat pe fiziologia acestora si prevenirea bolilor specifice. Medicii ginecologi oferă consultații de calitate și o varietate de teste efectuate regulat, în funcție de vârstă și de factorii de risc. Prima etapă a consultației constă în colectarea anamnezei prin o comunicare  cu pacienta despre simptomele, istoria afecțiunii și alte detalii importante. Apoi urmează examenul cu valve și tușeu vaginal. La sfârșitul consultației se discută afecțiunea și se informează pacienta asupra diagnosticului și tratamentului.

Pediatrie

Departamentul pediatrie se ocupă de sănătatea copiilor de orice vîrstă. Aceasta cuprinde:consultația copiilor, examenului  de bilanţ a copiilor pînă la 1 an (1 luna, 3 luni, 6 luni, 1 an, apoi anual), aprecierea dezvoltării armonioase fizice şi neuropsihice a copilului; investigaţii de laborator şi instrumentale, promovarea modului sănătos de viață.

Pediatrie

Compartimentul stomatologie este format din o echipă medicală ce deține cunoștințele și experiența necesară pentru a oferi pacienților tratamentul adaptat ultimelor cercetări în domeniul stomatologiei moderne. Cabinetul este dotat cu toate condițiile necesare care crează și garantează un mediu confortabil și sigur pentru pacienți de toate vîrstele.

Cardiologie

Departamentul cardiologie se ocupă de afecțiunile cardiovasculare, care sunt cele mai răspândite în rândul populației și sunt principala cauza de mortalitate pe întreg pământul. De aceea, un diagnostic cardiologic corect, stabilit la timp și cu înaltă precizie este primul pas spre un tratament potrivit. Medicul se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratarea afecțiunilor cardiace. Pentru creșterea acurateței diagnostice și evaluarea stadiului de boală, consultul cardiologic este completat cu analize de laborator specifice, explorări funcționale cardiace și explorări paraclinice specifice.

Neurologie

Departamentul Neurologie este specialitatea ce se ocupă de diagnosticarea și tratamentul patologiilor sistemului nervos, care include creierul, măduva spinării și sistemul nervos periferic. Medicul oferă consultaţie, indică investigaţiile  și testele funcţionale necesare (analize de laborator, radiografii, tomografie computerizată, rezonanţă magnetică nucleară etc.) apoi se elaborează planul de tratament.

Otorinolaringologie

Departamentul otorinolaringologia se ocupă de prevenirea, diagnosticul şi tratamentul afecţiunilor urechii, nasului, sinusurilor paranazale, faringelui și laringelui. Vizitele la medicul otorinolaringolog sunt necesare încă din primii ani de viaţă, întrucât sistemul respirator este expus permanent acţiunii factorilor externi (virusuri, bacterii, zgomot etc.). Consultația primară a medicului ORL include culegerea anamnezei, examinarea organelor ORL: rinoscopia, orofaringoscopia, otoscopia, examinarea auzului, prescrierea tratamentului și procedurilor conform patologiei în cauză. 

Oftalmologie

Departamentul oftalmologie se ocupă de diagnosticul, prevenirea şi tratamentul afecţiunilor vederii, la nivelul ochilor, pleoapelor sau al aparatului lacrimal. Medicul oferă ajutorul necesar atât copiilor, cât şi adulţilor pentru identificarea și tratarea celor mai frecvente şi severe afecțiuni ale vederii – glaucomul, retinopatia diabetică, degenerescenţa maculară legată de vârstă, miopia, cataracta, strabismul, anomalii de refracţie, astigmatismul – dar și a altor afecțiuni, mai puțin comune.

Urologie

Departamentul urologie este specialitatea care se ocupă de etiologia, patogenia, diagnosticul şi tratamentul bolilor sistemului urinar, ale organelor genitale masculine, maladiilor suprarenalelor şi diverselor procese patologice ale cavităţii retroperitoneale. Tracturile urinare și reproductive sunt strîns legate și de foarte multe ori, bolile unui sistem vor afecta sistemul complementar. 

Ozonoterapie

Terapia cu ozon, sau ozonoterapia, reprezintă o formă de tratament utilizată de mai bine de un secol, în vederea creșterii gradului de oxigenare a țesuturilor. Principalele efecte ale terapiei sunt cele de ameliorare a metabolismului, detoxifiere, stimulare a funcției imunitare și a mecanismelor reparatorii din organism.

Ortopedie traumatologie

Departamentul ortopedie traumatologie este specialitatea care se ocupa cu preventia, diagnosticul si tratarea afectiunilor sistemului musculo-scheletal (oase, articulatii, muschi, ligamente, tendoane), prin utilizarea procedurilor medicale, chirugicale si fizice.

Gastroenterologie

Gastroenterologia este specialitatea care se ocupă de diagnosticarea şi tratarea afecţiunilor gastro-intestinale şi a hepatitelor cronice la om. Ramura gastroenterologiei care studiază ficatul, vezica biliară, căile biliare, structura şi funcţiile lor, bolile şi tratamentul lor se numeşte Hepatologie.

Ultrasonografie

Ultrasonografia este o metodă imagistică, realizată pe baza ultrasunetelor, pentru a crea imagini ale unor regiuni din organism. Se utilizează pentru diagnosticarea unor afecțiuni organice, pentru monitorizarea fătului în sarcină, monitorizarea unor probleme de sănătate sau ca tehnică de ghidaj în timpul unor intervenții chirurgicale mini-invazive.  Este cea mai frecventă  metodă din imagistica medicală utilizată datorită numeroaselor avantaje de care dispune: este rapidă, simplă, sigură, uşor de efectuat, nu este nocivă și nu are efecte adverse și este informativă.  

Laborator

Departamentul  de laborator oferă o gamă largă de servicii de laborator care utilizeaza metode si tehnologii moderne. Laboratorul clinic este dotat cu aparataj medical performant, de înaltă acuratețe şi precizie. Este amenajat spațiul necesar  în conformitate cu standardele internaționale privind activitățile de laborator. Calitatea probelor recoltate, condiţiile de igienă, securitatea biologică precum şi tot confortul pentru pacienţii noştri este asigurat.

Proceduri

În scopul îmbunătățirii calității asistenței medicale acordate pacienților și sporirii accesului populației la asistența medicală în condiții de ambulator în urma consultațiilor și indicațiilor oferite de către specialist, sala de proceduri oferă posibilitatea de a efectua manipulații clinice, injecții intramusculare, injecții intravenoase.

Masaj

Masajul terapeutic este o combinatie intre masajul de relaxare si masajul de remediere, fiind folositor pentru o gama variata de patologii. Beneficiile masajului sunt: intensifică circulația limfatică și sanguină, înlătură spasmele de orice etiologie, luptă împotriva durerilor de cap, de spate, etc.;

Fizioterapie

Fizioterapia este știința ce studiază mecanizmele de acțiune ale factorilor fizici, cum sunt masajul, exercițiul fizic, împachetările, apa, lumina, căldura, electricitatea, și utilizarea acestora cu scop de tratare, recuperare și profilaxie în tratarea afecțiunilor organismului uman.

Farmacie

Farmaca eliberarează medicamente  în mod gratuit  pacienților  în conformitate cu indcațiile medicilor din cadrul  CMC ”Emanuel”. Prin intermediul farmacei se eliberează ajutor umanitar sub formă de produse parafarmaceutice și ortopedice famiilor social vulnearabile, invalizilor, pensionarilor și diverselor instiuții care solicită ajutor umanitar.

Historically, drugs were discovered through identifying the active ingredient from traditional remedies or by serendipitous discovery. Later chemical libraries of synthetic small molecules.

Mildred PayneAllergist

Subscribe to our newsletter

Community Memorial Hospital is the ONLY hospital in the state of New York to achieve One of Healthgrades America’s 100 Best Hospitals for Joint Replacement in 2016.

Please install and activate the "Newsletter" plugin to show the form.